Spelinfo

Paintballbutiken.se

Paintball är något som alla kan ha roligt i, inte bara män och killar utan även tjejer och kvinnor tycker paintball är mycket roligt. Det är en sport som dels är väldigt rolig, ger bra träning och som även kan köras för att bli bättre på att samarbeta med sina kollegor eller vänner. De som inte kan spela live kan prova olika spel på det virtuella fältet.

Det är en ypperligt bra sport för teambuilding där ni får lära er att samarbeta i grupp på ett väldigt hektiskt sätt. Om ni är vinnarskallar så kan ni tillsammans snabbt hitta på lösningar och strategier för att vinna. Nedan finner ni viktig information om utstyrsel och utrustning inför paintball.

Utrustning och klädsel

Om du ska köra paintball så kan du inte ha dina vanliga kläder på dig utan du måste ha särskild utstyrsel av säkerhetsskäl, samt för att det i paintball förekommer färg. Därför krävs utrustning som är av bra kvalitet för att säkerställa att inte dina kläder förstörs av färg.

Eftersom paintball oftast spelas i utomhusmiljö är det även viktigt att utrustning och klädsel är tåligt och inte påverkas av yttre påverkningar. Du behöver exempelvis ha en hjälm som skyddar ditt ansikte då paintballkulor har en fart på cirka 91 meter per sekund så kan det innebära stor skada om de hamnar på fel ställe.

Köp via nätet

För att köra paintball behöver du som sagt rätt utrustning. Oftast kan man låna utrustning på plats om det är ett specifikt företag som anordnar denna typ av aktivitet. Men det finns även möjlighet att köpa din egna utrustning på nätet. På exempelvis paintballbutiken.se finner du ett omfattande utbud av tillbehör och utrustning.

Observera dock att du måste vara 18 år, är du under 18 år krävs din målmans intygande. Trots att det inte är riktiga vapen som används så är paintball inte helt riskfritt. Därför är det viktigt att vara extra försiktig och alltid ha utrustning och rätt klädsel för att minimera riskerna.

hypersports.se – Sveriges största paintballbutik

hypersports.se hittar du allt du kan tänkas behöva för en tuff paintballmatch. Webbshoppen är störst i Sverige när det gäller paintballprodukter och har funnits sedan 1999, och kan därför marknaden och dess utbud. De säljer enbart kvalitetsprodukter då de är måna om nöjda kunder, och förstår innebörden av besvikelsen som uppstår när något går sönder. På hypersports.se finns det något för alla med över 2 000 produkter anpassade för paintball. Du som kund erbjuds dessutom prisgaranti (vilket innebär att de garanterar de lägsta priserna i Sverige), fri frakt på alla order över 1 000 kronor samt så ges alla kunder30 dagars ångerrätt vid köp.

Vad är paintball?

Paintball är en av de snabbast växande sporterna, framförallt i USA. Samtliga deltagare delas upp i två lag och för att vinna så gäller det att eliminera de andra spelarna i motståndarlaget genom att träffa dem med så kallade paintballkulor. Dessa är gjorda av gelatinskal som fylls med färg som går sönder vid träff. Vapnet som används i paintball kallas för markör och i Sverige är de klassade som licensfria luftvapen. En person som är under 18 år får inte använda en markör utan vuxet sällskap. Paintball är dock till skillnad från vad många tror en mycket säker sport, då det rapporteras mycket få skador i jämförelse med fotboll.

Den fysiska butiken

Du finner sedan några år tillbaka den fysiska butiken på Mårbacksgatan 31 i Farsta. Här finns dessutom inomhusbanor för den spelsugne. I butiken hittar du alla möjliga produkter såsom kläder, masker och övriga produkter som rör paintball. Genom att besöka butiken får du möjlighet att prova produkterna på plats innan du tar ett beslut om vad som passar just dig. Personalen är mycket professionell och har lång erfarenhet inom området och kan därför svara på alla frågor rörande paintball och dess utrustning. Observera att butiken har en åldersgräns på 15 år men samtliga personer under 15 år är välkomna med målsmans närvarande.