Paintballbutiken.se

Paintball är något som alla kan ha roligt i, inte bara män och killar utan även tjejer och kvinnor tycker paintball är mycket roligt. Det är en sport som dels är väldigt rolig, ger bra träning och som även kan köras för att bli bättre på att samarbeta med sina kollegor eller vänner. De som inte kan spela live kan prova olika spel på det virtuella fältet.

Det är en ypperligt bra sport för teambuilding där ni får lära er att samarbeta i grupp på ett väldigt hektiskt sätt. Om ni är vinnarskallar så kan ni tillsammans snabbt hitta på lösningar och strategier för att vinna. Nedan finner ni viktig information om utstyrsel och utrustning inför paintball.

Utrustning och klädsel

Om du ska köra paintball så kan du inte ha dina vanliga kläder på dig utan du måste ha särskild utstyrsel av säkerhetsskäl, samt för att det i paintball förekommer färg. Därför krävs utrustning som är av bra kvalitet för att säkerställa att inte dina kläder förstörs av färg.

Eftersom paintball oftast spelas i utomhusmiljö är det även viktigt att utrustning och klädsel är tåligt och inte påverkas av yttre påverkningar. Du behöver exempelvis ha en hjälm som skyddar ditt ansikte då paintballkulor har en fart på cirka 91 meter per sekund så kan det innebära stor skada om de hamnar på fel ställe.

Köp via nätet

För att köra paintball behöver du som sagt rätt utrustning. Oftast kan man låna utrustning på plats om det är ett specifikt företag som anordnar denna typ av aktivitet. Men det finns även möjlighet att köpa din egna utrustning på nätet. På exempelvis paintballbutiken.se finner du ett omfattande utbud av tillbehör och utrustning.

Observera dock att du måste vara 18 år, är du under 18 år krävs din målmans intygande. Trots att det inte är riktiga vapen som används så är paintball inte helt riskfritt. Därför är det viktigt att vara extra försiktig och alltid ha utrustning och rätt klädsel för att minimera riskerna.